Forum despre caini
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


Bun venit pe forumul despre caini!
 
AcasaAcasa  PortalPortal  GalerieGalerie  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  BlogBlog  

 

 Revista forumului nr.1

In jos 
AutorMesaj
Admin
Super member
Super member
Admin


Zodiac : Scorpion Numarul mesajelor : 629
Puncte : 387
Data de inscriere : 09/01/2009
Varsta : 28
Localizare : Chisinau

Foaie de personaj
Respectarea regulilor: 100%
Warn: 0
Mustrare: 0

Revista forumului nr.1 Empty
MesajSubiect: Revista forumului nr.1   Revista forumului nr.1 EmptyJoi Mar 05, 2009 12:38 pm

~~~~~~~~~~Forum despre caini~~~~~~~~~~




Revista forumului nr.1 Caini_de_rasa_pentru_paza_companie_sau_vanatoare_c-anunt-1d2406

Vom avea informatii despre animale,insecte,jocuri,imagini cu multe lucruri!


Ultima editare efectuata de catre Admin in Mar Mar 17, 2009 6:08 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
https://forum-despre-caini.forumgratuit.ro
Admin
Super member
Super member
Admin


Zodiac : Scorpion Numarul mesajelor : 629
Puncte : 387
Data de inscriere : 09/01/2009
Varsta : 28
Localizare : Chisinau

Foaie de personaj
Respectarea regulilor: 100%
Warn: 0
Mustrare: 0

Revista forumului nr.1 Empty
MesajSubiect: Re: Revista forumului nr.1   Revista forumului nr.1 EmptyJoi Mar 05, 2009 12:45 pm

~~~~~~~~~Membrii nostri~~~~~~~~~~~~



Al3-este una dintre administratorii forumului,una dintre cele mai bune prietene ale mele,are forumul super..

Andreea-forumul ei e super,e o buna mambra a forumului si este si ea administratorul forumului


Sarah-este o buna prietena,are forumul superb..

The warrior-Are un forum minunat,este membra noua,dar asta nu ne impiedica sa nu fim prietene..

Delia-este verisoara mea

Speram ca vom avea membri noi in curind!!
Sus In jos
https://forum-despre-caini.forumgratuit.ro
Admin
Super member
Super member
Admin


Zodiac : Scorpion Numarul mesajelor : 629
Puncte : 387
Data de inscriere : 09/01/2009
Varsta : 28
Localizare : Chisinau

Foaie de personaj
Respectarea regulilor: 100%
Warn: 0
Mustrare: 0

Revista forumului nr.1 Empty
MesajSubiect: Re: Revista forumului nr.1   Revista forumului nr.1 EmptyJoi Mar 05, 2009 12:47 pm

Informatii despre animale


Cainii-Cibanesc german


Cunoscut, de asemenea, si ca Alsacian, cainele Ciobanescul German a fost in mod consecvent una dintre cele 10 rase favorite in Statele Unite, fiind membra a grupei ciobanestilor. In ciuda asemanarii cu lupul salbatic, Ciobanestii Germani sunt un caini loiali, credinciosi si devotati si cu un antrenament adecvat, pot efectua aproape orice sarcina.

Istoricul si originea

Inainte de sfarsitul anilor 1800, cainii care pastoreau oile au fost imperecheati la intamplare, si numai cei mai iscusiti au fost selectati. Odata cu apropierea secolului al XX-lea, un program de selectie strict a fost intiat in Germania pentru a transforma ciobanestii imperecheati la intamplare intr-un caine ciobanesc mult mai armonios, cu caracter multilateral si inteligent.
Nou formata rasa de Ciobanesc german a progresat si si-a castigat popularitatea pana la inceputul anilor 1900. Cand primul razboi mondial a izbucnit in 1914, toate lucrurile nemtesti au devenit prohibite; chiar si cursurile de limba germana au fost scoase din programa scolilor. Soarta Ciobanescului german era incerta. In ideea de a salva rasa, American Kennel Club, care inregistrase rasa inca din 1912, schimba temporar numele rasei in Ciobanesc. Dupa terminarea razboiului, totusi, numele original al rasei a fost restabilit. In Marea Britanie, numele rasei a fost schimbat in Alsacian, desi numele de Ciobanesc german a fost in cele din urma restabilit in 1979.

In anii 1950 si 1960, americanii au devenit interesati de cainii Ciobanesti germani, astfel ca un numar mare de exemplare au fost importate.

Peste ani, Ciobanestii germani au devenit utili ca si caini-ghizi pentru orbi, surzi si persoanele cu alte handicapuri datorita inteligentei, caracterului echilibrat, capacitatii de a fi usor de educat si dresat, precum si datorita calitatii de a se intelege cu oamenii. Serviciile militare si politienesti au angajat exemplare de Ciobanesc german pentru calitatea sa de a diferentia mirosurile. Erau utilizati in luarea urmei crimilalilor, drogurilor, armelor, bombelor si pentru a descoperi si salva persoanele aflate sub daramaturile provocate de cutremure sau alte dezastre.
Aspectul exterior si dimensiunile

Ciobanescul german este un caine de talie medie sau mare, prezentand urechi ascutite si ridicate, un corp alungit si o blana rezistenta la intemperii. Blana este dubla fiind formata dintr-un par exterior des si compact si un puf profund mai fin conferindu-i Ciobanescului german posibilitatea de a rezista climatelor extreme. Cele mai populare varietati sunt negru cu cafeniu sau un amestec al acestora cu o coama inchisa inchisa la culoare sau neagra. Ciobanestii de culoare alba nu sunt acceptati in expozitiile canine, dar au devenit animale de companie populare.

Inaltimea la greaban este de 60-65 cm la mascul si de 55-60 cm la femela. Greutatea corporala optima este intre 35-40 kg.
Personalitatea

Ciobanescul german este foarte inteligent, usor de dresat, puternic si elegant. Desi este stiut ca nu sunt caini peste masura de afectuosi, ciobanestii sunt loiali si credinciosi. Rasa este recunoscuta ca si caine politist, fiind adesea utilizat in misiunile de cautare si salvare. Ciobanescul german este, de asemenea, un caine de companie popular, un membru al familiei, un caine de paza si insotitor pentru persoanele cu diferite handicapuri.


Relatiile cu familia si casa

Datorita caracterului lor tolerant, Ciobanestii germani sunt caini de companie excelenti pentru copiii, fiind protectori nativi. Cu o educatie adecvata, ciobanescul poate fi un caine de paza si protectie eficient si impunator.

Dresajul

Dresajul acestor caini trebuie inceput de timpuriu. Cainii needucati au tendinta de a fi greu de strunit si controlat. Intrucat ciobanestii sunt inteligenti si doritori de a invata, ei pot fi educati sa indeplineasca diferite sarcini. Ei efectueaza servicii de paza si protectie, activitati in cadrul serviciului de politie, operatiuni de urmarire, cautare si salvare, asigurand la fel de bine si asistenta persoanelor cu diferite handicapuri. Initial, antrenati ca si caini ciobanesti pentru paza si protectia turmelor de animale, rasa este utilizata, inca, in acest scop in unele regiuni.
Revista forumului nr.1 D8d368e382399a2a3e7afc27cd041701


Ultima editare efectuata de catre Admin in Joi Mar 05, 2009 12:51 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
https://forum-despre-caini.forumgratuit.ro
Admin
Super member
Super member
Admin


Zodiac : Scorpion Numarul mesajelor : 629
Puncte : 387
Data de inscriere : 09/01/2009
Varsta : 28
Localizare : Chisinau

Foaie de personaj
Respectarea regulilor: 100%
Warn: 0
Mustrare: 0

Revista forumului nr.1 Empty
MesajSubiect: Re: Revista forumului nr.1   Revista forumului nr.1 EmptyJoi Mar 05, 2009 12:48 pm

Caii-Dalmatienii


Dalmatian

Usor de recunoscut dupa blana sa alba cu pete negre, Dalmatianul este un caine de paza bun si un protector nativ. Numit, de asemenea, Carriage Dog (cainele de transportor), Dalmatianul are o lunga istorie in acompanierea stapanilor lui in carele de lupta, trasuri si chiar in masinile de pompieri.
Istoricul si originea

Istoricul dalmatianului este incert. Expertii se contrazic cu privire la tara de origine a acestei rase. Dalmatia, o provincie din Yugoslavia si candva a Austriei, si-a revendicat originea dalmatienilor. Cu toate acestea, Franta, India, Grecia si alte cateva state au facut acelasi lucru. Gravuri provenite din Grecia Antica reprezentau un caine atletic alergand in spatele carelor de lupta. Dalmatianul insotea diligentele de transport oferindu-le protectia fata de atacurile banditilor. Miezul noptii ii prindea dormind langa cai, in grajduri pazindu-i bunurile stapanului. De-a lungul timpului, dalmatianul a fost utilizat ca si caine-pompier, caine de circ, in misiunile de cautare si salvare, precum si pentru vanatoare si recuperare. Recent, acest „interpret" patat a castigat popularitate ca una dintre rasele favorite ale Hollywood-ului. American Kennel Club a recunoscut dalmatianul, pentru prima data, in 1888, ca membrul al grupei non-sporting (de agrement).
Aspectul exterior si dimensiunile

Dalmatianul este un caine de talie medie, cu un corp musculos si parul neted. Expresia fetei exprima inteligenta si loialitate. Rasa are o blana scurta si deasa, compacta, bine atasata de corp. Petele sunt negre sau maro, rotunde. Ele incep sa apara in jurul varstei de 2 saptamani. Fruntea este lata. Urechile sunt triunghiulare si pendulante, varful lor ajungand pana la jumatatea obrazului. Dalmatianul are ochii albastri sau caprui. Combinatiile acestor culori sunt acceptate. Nasul trebuie sa fie de aceeasi culoare cu a petelor.

Inaltimea la greaban este de 50-60 cm la mascul si de 50-55 cm la femela, iar greutatea situandu-se la ambele sexe in jurul a 25 kg.
Personalitatea

Dalmatianul este un caine activ, energic, bine cunoscut pentru caracterul sau protector exacerbat. Desi nu este renumit ca si caine care latra excesiv, Dalmatianul isi avertizeaza proprietarul vocal cand se apropie strainii. Rasa este, in general, dornica sa va faca pe plac, desi nu este foarte prietenoasa cu persoanele pe care nu le cunoaste si in care nu are incredere.
Relatiile cu familia si casa

Aceasta rasa este intr-adevar un animal de companie adresat familiei. Se inteleg bine cu copii si alte animalute de casa, mai ales daca sunt crescuti cu acestea de mici. Aceasta rasa adora sa faca miscare si sa se mentina activa, indragind plimbarile lungi sau alergatul. Unii proprietari relateaza ca dalmatienii lor sunt foarte curajosi si le place sa exploreze.
Dresajul

Dalmatianul este un caine inteligent, care invata rapid. Ei au fost antrenati cu succes pentru recuperarea, salvarea, efectuarea de trucuri in cadrul spectacolelor de circ si ca si caine insotitor al trasurilor. Dalmatienii va vor asigura o protectie excelenta. Ei sunt considerati ca fiind usor de dresat.
Aspecte particulare

Dalmatienii naparlesc. Parul lor scurt, alb este usor de sesizat pe imbracaminte sau pe mobilier. Periindu-va dalmatianul o data sau de doua ori pe saptamana, va asigurati ca parul mort este inlaturat. Dalmatienii pot avea o piele „crustoasa", aparand matreata in timpul lunilor de iarna cand umiditatea este scazuta.

Urechile dalmatienilor sunt foarte subtiri, beneficiind de o vascularizatie saraca in comparatie cu restul corpului. Din acest motiv, se pot produce degeraturi ale urechilor, daca animalutul dumneavoastra este lasat prea mult afara in zilele geroase.
Revista forumului nr.1 Dalmatian-1
Sus In jos
https://forum-despre-caini.forumgratuit.ro
Admin
Super member
Super member
Admin


Zodiac : Scorpion Numarul mesajelor : 629
Puncte : 387
Data de inscriere : 09/01/2009
Varsta : 28
Localizare : Chisinau

Foaie de personaj
Respectarea regulilor: 100%
Warn: 0
Mustrare: 0

Revista forumului nr.1 Empty
MesajSubiect: Re: Revista forumului nr.1   Revista forumului nr.1 EmptyJoi Mar 05, 2009 12:54 pm

Cainii-Dog german

Numit si Marele Danez (Great Dane) este un excelent companion, dar, datorita marimii sale,acest caine necesita un spatiu extins pentru a trai si a face miscare. Dogul German este un caine remarcabil, extraordinar, splendid, magnific. Puternic si elegant, rasa este adesea cunoscuta ca "Uriasul Gentil".
Istoricul si originea

Marele Danez (Dogul German) este o rasa veche al carui aspect exterior il deoasebeste fata de alti membrii ai raselor de talie gigantica, utilitari, fiind cunoscut ca „Apollo al tuturor cainilor". La fel ca si in cazul altor rase, istoricul Marelui Danez este dubios. Imaginea unui caine foarte similar ca infatisarecu Marele Danez de astazi, este gravata pe o moneda greceasca ce dateaza dinainte de 36 i.Hr. Se crede ca in 407 i.Hr., German Gaul-ul si parti din Italia si Spania, au fost invadate de alani (populatie asiatica), care si-au adus dulaii puternici. In cele din urma, ciobanescul irlandez si buldogul englez au fost utilizati in crearea acestei rase, iar rasa si-a castigat popularitatea ca un excelent caine de vanatoare pentru mistreti.
Marele Danez este cunoscut sub nume diferite in intreaga lume. Este cunoscut ca mastiff-ul german si Grand Danois, etc. Desi, exista o mica disputa in ceea ce priveste originea germana a Marelui Danez, englezii au ales sa-l numeasca dupa numele sau frantuzesc de Grand Danois. In Germania, in special, unde aceste animale magnifice, capabile sa dovedeasca ursi si mistreti erau foarte pretuite, s-a inceput un program de selectie. Cainii obtinuti erau incrucisati cu ogarii irlanderi. In ciuda faptului ca sunt denumiti „danezi" in limba engleza, acesti caini nu au nici o legatura cu Danemarca. In 1885, Clubul „Marele Danez" din Anglia s-a infiintat, iar pana in 1891, Clubul „Marelui Danez" din America se organizeaza, rasa standard fiind atestata. Din acest moment, rasa Marele Danez a devenit bine cunoscuta in intreaga lume. American Kennel Club recunoaste Marele Danez ca rasa apartinand clasei utilitarilor.
Unele dintre calitatile acestei rase sunt: luarea urmei (caini detectivi, copoi), sunt caini de paza si caini de transport (carausi) buni.

Grupa: Mastiff sau a utilitarilor (AKC).
Rasa este recunoscuta de urmatoarele organizatii si oficii internationale: CKC, FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, CCR, APRI, ACR.
Aspectul exterior si dimensiunile

Marele Danez, cu talia si eleganta sa impresionanta, este caracterizat ca „Apollo" al cainilor. Este un caine de talie gigantica, care imbina nobletea cu robustetea si forta cu eleganta. Capul Marelui Danez trebuie sa fie mai mult lung decat lat, cu o alura expresiva si un stop frontal accentuat. Ochii sunt de marime medie, de culoare inchisa (caprui, negri), rotunzi si dispusi adanc in orbite, cu o expresie inteligenta. Negrul trebuie sa apara intotdeauna pe marginea libera a pleoapelor si in coloratia sparncenelor Marelui Danez. Trufa este toata neagra, exceptie facand varietatile Blue si Arlechin. Urechile pot fi cupate sau necupate. Daca sunt cupate, urechile sunt lungi, ascutite si stau ridicate. Daca sunt necupate, urechile atarna in jos, pe partile laterale ale capului. Dantura permanenta, de un alb imaculat, formeaza o muscatura in care arcadele dentare se suprapun in brate de foarfeca. Gatul este lung si musculos. Membrele anterioare sunt perfect drepte, iar coapsele sunt musculoase si bine definite. Laba piciorului are forma rotunda si se termina cu unghii de culoare inchisa. Coada Marelui Danez este lunga si conica spre coapsa datorita corpului muscular, ajungand pana la nivelul gambei. Marele Danez are un par lucios, moale, subtire, des si scurt. Roba se intalneste in urmatoarele varietati vargata (dungata), cafenie, albastruie, neagra, Boston si Arlechin, Merle, precum si in alte nuante. Varietatea Merle este rezultatul obisnuit in urma imperecherii exemplarelor din varietatea Arlechin, dar nu este o varietate recunoscuta si acceptata, inca.

Greutatea la mascul poate fi intre 54-90 kg, iar la femela 45-59 kg.
Inaltimea la nivelul greabanului este de 76-86 cm la mascul si de 71-81 cm la femela. Exemplarele de talie si mai mare sunt si mai apreciati.
Personalitatea

Marele Danez este inzestrat cu noblete si curaj, cu rezistenta si rapiditate. Sunt animale prietenoase, agere si demne de incredere, loiale, echilibrate, dar pot fi sperioase si agresive daca sunt provocate de om sau alt animal.
Nu latra mult si devine agresiv doar atunci cand circumstantele o impun. Calitatile sale il fac un bun caine de paza.
Unii indivizi sunt agresivi in mod nativ, in special cu cainii de acelasi sex.
Relatiile cu familia si casa

Marele Danez este bland si devotat familiei sale. Rasa este atenta, afectuoasa si prietenoasa, calitati ce fac din ea o rasa de caini excelent de protectivi care se comporta cu tact. Marele Danez este un bun companion, dar sunt masivi si necesita spatiu extins pentru o viata obisnuita si miscare.

Se va adapta sa traieasca si intr-u apartament daca nu va fi privat de timpul adecvat pentru miscare. Este relativ inactiv in interiorul domiciliului si se va fi multumit daca i se va asigura o curte mai mare.

Usor de remarcat, prietenos, dragalas si afectuos, Dogul German este jucaus si tolerant cu copiii. Indrageste usor pe toata lumea si simte nevoia de a fi in jurul oamenilor.
Este tolerant cu alti caini, daca este crescut alaturi de acestia inca din copilarie.
Dresajul

Marele danez are un temperament echilibrat, prietenos, astfel ca veti resusi sa-l educati relativ usor cu un dresaj docil, adecvat. Unele exemplare pot fi putin mai dificil de dresat.
Din nefericire, datorita educatiei sarace si a dresajului slab, Marele Danez si-a capatat reputatia de a avea un temperament irascibil, tafnos. Cu o socializare adecvata si antermanent, Marele Danez poate reusi in grupele de dresaj specific.
Datorita taliei sale uriase, Dogul German trebuie dresat complet cat este inca tanar pentru a putea fi maleabil si usor de controlat cand va fi adult. Trebuie educat sa nu atace oamenii si, in special, copiii.

Aspecte particulare

Marele Danez este un caine cu par scurt, moale si des care necesita sa fie periat zilnic cu o perie din par de porc pentru a le mentine roba lucioasa. Imbaierea acestui urias este o sarcina grea, neplacuta care poate fi inlocuita printr-o ingrijire adecvata, zilnica.

Unghiile trebuie mentinute curate si ingrijite (curatate, scurtate, etc.). Dogul German naparleste moderat si nu in exces.

Marele Danez nu necesita o ingrijire aparte. La acesti caini trebuie radiografiate din timp soldurile (articulatiile coxo-femurale), deoarece Marii Danezi sunt predispusi problemelor la nivelul soldurilor. Pana la varsta de un an sunt predispusi fracturilor, datorita unei fragilitati osoase juvenile.

Sunt caini ce necesita multa miscare si cel putin o plimbare lunga pe zi.
Revista forumului nr.1 Mareledanez01
Sus In jos
https://forum-despre-caini.forumgratuit.ro
Admin
Super member
Super member
Admin


Zodiac : Scorpion Numarul mesajelor : 629
Puncte : 387
Data de inscriere : 09/01/2009
Varsta : 28
Localizare : Chisinau

Foaie de personaj
Respectarea regulilor: 100%
Warn: 0
Mustrare: 0

Revista forumului nr.1 Empty
MesajSubiect: Re: Revista forumului nr.1   Revista forumului nr.1 EmptyVin Mar 20, 2009 4:33 pm

Jocuri:
Observa regula si completeaza!!
pisica :animal008: ingeras inima pisica:animal008:..

Cine este:
Un membru prietenos dar nou??

Cine are un forum superb??
Sus In jos
https://forum-despre-caini.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat





Revista forumului nr.1 Empty
MesajSubiect: Re: Revista forumului nr.1   Revista forumului nr.1 Empty

Sus In jos
 
Revista forumului nr.1
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Revista forumului nr. 2
» Revista forumului nr. 3!
» Bun venit la magazinul forumului!!
» Anunt-magazinul forumului!
» Anunt-noua infatisare a forumului

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forum despre caini :: Revistele forumului-
Mergi direct la: